Middelbare school voor mavo en havo met goede begeleiding
 

Onderwijs

​​​​​​​DE LEERLING IN BEELD

Het St. Aloysius College is een kleinschalige school voor MAVO en HAVO. Deze kleinschaligheid staat garant voor optimale persoonlijke aandacht en maximale benutting van de aanwezige talenten van onze leerlingen. Orde en rust staan aan de basis van ons succesvolle onderwijs.

Onze aandacht is gericht op actief lerende kinderen die in staat worden gesteld zelf verantwoordelijkheid te nemen voor hun leerprestaties. Door projectmatig te werken en vakken samen te brengen in leergebieden wordt de samenhang van de leerstof en de betekenis ervan duidelijk. Wij bieden onze leerlingen een breed aanbod aan vakken, waaronder naast Frans en Duits ook Spaans als moderne vreemde taal. Daarnaast kunnen leerlingen kiezen voor het “English Plus Program”. Het leergebied Media & Informatica biedt leerlingen de mogelijkheid zich te scholen in de modernste ontwikkelingen binnen dit vakgebied.

In het eindexamenjaar stimuleren wij de leerlingen die het aankunnen, een pakket van zeven of acht vakken te kiezen waarmee zij kunnen doorstromen naar het HAVO en alle sectoren in het MBO op het hoogste niveau en het HBO (HAVO leerlingen). Leerlingen (en hun ouders) kiezen veelal voor het St. Aloysius College vanwege het veilige schoolklimaat.

Ons gebouw is centraal gelegen in het centrum van Hilversum. Ons gebouw geeft ruimte aan het onderwijs waar wij voor staan: actief lerende kinderen die in de nodige orde en rust en onder uitstekende studiebegeleiding alle ruimte krijgen om hun talenten volop te ontplooien.​​​​​​