Decanaat klas 4 Mavo

Klas 4 MAVO​


Klik op onderstaande afbeelding om de Open Dagen Kalender 2019-2020 te openen:​

thumbnail_opendagen_2.jpg 


Vervolgopleiding

Na het eindexamen zal je doorstromen naar de HAVO of  een MBO opleiding.

Een MAVO diploma sluit in principe aan bij de niveau 4 opleidingen op het MBO. Voor leerlingen met goede resultaten en de ambitie om naar het HBO door te stromen kan het interessant zijn zich op een sprint opleiding (dit is een versnelde opleiding) of de beroepshavo te oriënteren.

Wanneer je de ambitie hebt om naar de HAVO te gaan zal je je zowel bij een HAVO als ook een MBO opleiding moeten inschrijven. Rond het eindexamen zal namelijk pas duidelijk zijn of je daadwerkelijk naar de HAVO kunt doorstromen. Een back-up is belangrijk wanneer de HAVO wens niet gehonoreerd wordt.

Voor een aantal opleidingen moet je een auditie, een opdracht of een psychologische en/ of fysieke tests doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een opleiding op de Herman Brood academie, de Nimeto, het Grafisch Lyceum, een sportopleiding of een opleiding bij het mediacollege. Voor deze opleidingen is het advies om je zo vroeg mogelijk aan te melden. Het liefst al in november/ december.

Wanneer je je op tijd aanmeld voorkom je het risico dat een opleiding vol zit en je op een wachtlijst geplaatst wordt. Het op tijd aanmelden maakt bovendien dat de procedure voor het examen doorlopen is en je weet waar je aan toe bent. Het voorkomt onzekerheid en maakt dat de aandacht op het examen gericht kan worden.

Bij de keuze voor een opleiding is het bezoeken van Open Dagen en meeloopdagen de manier om sfeer te proeven en kennis te maken met docenten en studenten. Wanneer je je voor een meeloop dag aanmeldt, kijk dan goed of je op die dag geen (deel) tentamen of PO hebt. Je geeft aan Mr. Perlo en Mevr. Stoverinck door dat je naar een meeloop dag wilt gaan.

De keuze voor een vervolgopleiding moet voor 1 april bekend zijn.  De aanmelding gaat via de website van de opleiding. Het betekent dat aangegeven wordt naar welke opleiding je interesse uitgaat. Nadat de gegevens zijn doorgegeven worden formulieren toegestuurd. Hierin wordt o.a gevraagd wordt naar de motivatie, eigenschappen, cijferlijst etc. 

Wanneer er vragen over de aanmelding zijn dan kunnen die aan de mentor of decaan gesteld worden.


Data LOB- activiteiten

1 april: Voor 1 april meldt je je aan voor een vervolgopleiding.

 

Websites vervolgopleidingen

MBO Hilversum www.rocva.nl

MBO Amersfoort www.mboamersfoort.nl

MBO Utrecht www.mboutrecht.nl

ROC Midden Nederland www.rocmn.nl

Grafisch Lyceum www.glu.nl

De NIMETO www.nimeto.nl

Hout- en meubileringscollege www.hmcollege.nl

Groen opleidingen Wellant College https://wellant.nl/mbo/locaties/wellant-mbo-houten/

Media College Amsterdam www.ma-web.nl

Groen opleidingen Aeres www.aeresmbo.nl

ICT opleiding www.ictcampus.nl

ROC Amsterdam www.roctop.nl

ROC Flevoland www.rocvanflevoland.nl

Defensie www.werkenbijdefensie.nl

Politie https://kombijde.politie.nl