Decanaat klas 4 Havo

​Klas 4 HAVO

Loopbaan Orientatie & Begeleiding

In de bovenbouw van de HAVO zal aandacht besteed worden aan loopbaan oriëntatie. Er zijn een aantal studie-keuzeactiviteiten voor de leerlingen.

Vanaf november gaan de leerlingen aan de slag met de oriëntatie op werk en vervolgopleidingen. We doen dit met behulp van de website www.orientigo.nl Leerlingen onderzoeken welke sectoren ze het meest aanspreken. Voor klasgenoten en de mentor houden ze een presentatie.

Hoewel de start van een studie misschien ver weg lijkt adviseren we onze leerlingen om in klas 4  minstens één open dag van een Hogeschool te bezoeken. Voor de zogenaamde Numerus Fixus opleidingen moet je je namelijk al voor 15 januari aanmelden. Dat betekent dat je in HAVO 5 korte tijd hebt om Open Dagen te bezoeken en een keuze te maken. Voor de Numerus Fixus opleidingen geldt dat er een van tevoren bepaald aantal leerlingen aangenomen kan worden. Wanneer er meer geïnteresseerden zijn dan dat er plaats is volgt een door de opleiding zelf bepaalde toelatingsprocedure.

Leerlingen krijgen tijd om naar open dagen en/ of meeloopdagen te gaan. Dit gaat in overleg met de afdelingsleider mevrouw Leutscher. Via www.studiekeuze123.nl/open-dagen is te zien wanneer de Open Dagen zijn.

​Daarnaast zal er begin februari 2020​ een voorlichtingsavond georganiseerd worden door 4strax. Nadere informatie volgt.

Er zal gedurende vijf rondes van een half uur voorlichting worden gegeven door verschillende universitaire en hbo- studies.  Na de voorlichting bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen. Leerlingen worden nader geïnformeerd over deze avond tijdens de mentorles. Inschrijven voor deze avond kan vanaf begin december via http://www.4strax.nl.