Decanaat klas 4 Havo

Let op belangrijk nieuws:

Leerlingen die vanuit HAVO 4 willen of moeten doorstromen naar een MBO niveau 4 of een MHBO opleiding moeten zich voor 1 april aanmelden. Een MHBO opleiding biedt, in samenwerking met HBO opleidingen, een verkort MBO traject aan. In twee, in plaats van drie jaar, kan een MBO diploma behaald worden en kan de leerling doorstromen naar het HBO. Aanmelden doe je via de website van de opleiding.

Met ingang van het schooljaar 2018- 2019 geldt de wet op Toelatingsrecht. De wet op Toelatingsrecht betekent dat iedereen met een diploma van de middelbare school welkom is op een van de aangeboden MBO– opleidingen, mits de leerling voor 1 april aangemeld is.​​

Voor leerlingen uit klas 4 HAVO is het tevens een optie om door te stromen naar de beroepshavo. De beroepshavo is een intensieve twee jarige opleiding waarbij je werkt aan levensechte projecten voor bedrijven en organisaties uit d​e regio. Het leidt tot een MBO niveau 4 diploma en diverse HAVO- certificaten. ​HAVO 4 LOB

 Loopbaan oriëntatie is een belangrijk aspect in de bovenbouw van de HAVO. Er wordt aandacht aan besteed in de mentor les of tijdens mentorgesprekken. Er zijn een aantal studie-keuzeactiviteiten voor de leerlingen.

 Voor de bovenbouw leerlingen van het Aloysius is het verplicht om per jaar minimaal één open dag van een Hogeschool te bezoeken. Via www.studiekeuze123.nl/open-dagen is te zien wanneer de Open Dagen zijn.

Leerlingen krijgen ruimte om naar open dagen en/ of meeloopdagen te gaan. Dit gaat in overleg met de afdelingsleider mevrouw Leutscher.

 ​Daarnaast zal er op maandag 4 februari 2019 een voorlichtingsavond georganiseerd worden door 4strax. Deze avond vindt plaats op de hogeschool van Amsterdam (locatie Fraijlamaborg, Fraijlamaborg 133, 1102 CV Amsterdam- Zuidoost).

Er zal gedurende vijf rondes van een half uur voorlichting worden gegeven door verschillende universitaire en hbo- studies.  Na de voorlichting bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen. Leerlingen worden nader geïnformeerd over deze avond tijdens de mentorles. Inschrijven voor deze avond kan vanaf begin december via http://www.4strax.nl.