Decanaat klas 4 Havo

Let op belangrijk nieuws:

Leerlingen die na HAVO 4 willen of moeten doorstromen naar een vervolgopleiding in het MBO moeten erop bedacht zijn dat ze zich voor 1 april bij een MBO opleiding aanmelden. Met ingang van het schooljaar 2018- 2019 geldt de wet op Toelatingsrecht. De wet op Toelatingsrecht betekent dat iedereen met een diploma van de middelbare school welkom is op een van de aangeboden MBO– opleidingen, mits de leerling voor 1 april aangemeld is.​​


​HAVO 4 LOB

 Loopbaan oriëntatie is een belangrijk aspect in de bovenbouw van de HAVO. Er wordt aandacht aan besteed in de mentor les of tijdens mentorgesprekken. Er zijn een aantal studie-keuzeactiviteiten voor de leerlingen.

 Voor de bovenbouw leerlingen van het Aloysius is het verplicht om per jaar minimaal één open dag van een Hogeschool te bezoeken. Via www.studiekeuze123.nl/open-dagen is te zien wanneer de Open Dagen zijn.

Leerlingen krijgen ruimte om naar open dagen en/ of meeloopdagen te gaan. Dit gaat in overleg met de afdelingsleider mevrouw Leutscher.

 ​Daarnaast zal er op maandag 4 februari 2019 een voorlichtingsavond georganiseerd worden door 4strax. Deze avond vindt plaats op de hogeschool van Amsterdam (locatie Fraijlamaborg, Fraijlamaborg 133, 1102 CV Amsterdam- Zuidoost).

Er zal gedurende vijf rondes van een half uur voorlichting worden gegeven door verschillende universitaire en hbo- studies.  Na de voorlichting bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen. Leerlingen worden nader geïnformeerd over deze avond tijdens de mentorles. Inschrijven voor deze avond kan vanaf begin december via http://www.4strax.nl.